Zenit trekt aantal duels gelijk en staat zevende

Voor Zenit Sint-Petersburg zit de inhaalrace er op. De ploeg van coach Dick Advocaat versloeg FC Terek Grozny met 3-1 en heeft nu net als de meeste clubs in de Russische competitie zeventien wedstrijden gespeeld.

De stand op de ranglijst vertekende lange tijd voor Zenit, omdat het nog flink wat wedstrijden moest inhalen. Nu dat is rechtgezet kan Advocaat de balans opmaken. Zijn ploeg bezet de zevende plaats met een achterstand van acht punten op koploper Rubin Kazan.

Tegen Terek Grozny werd Zenit op weg geholpen door een eigen doelpunt. Russisch international Konstantin Zirianov maakte er nog in de eerste helft 2-0 van. Vlak na rust moest doelman Vjacheslav Malafejev een tegentreffer incasseren, maar niet veel later herstelde Fatih Tekke de marge van twee goals.