Zenit wint strijd om Argentijns toptalent Driussi

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft de komst van Sebastián Driussi officieel bekendgemaakt. De 21-jarige Argentijn werd eerder genoemd bij onder meer AS Roma en Tottenham Hotspur, maar heeft nu voor een vierjarig contract in Rusland gekozen.

Zenit wint strijd om Argentijns toptalent Driussi

Driussi zou voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap maken van River Plate naar de nummer drie van Rusland. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van de Argentijnse grootmacht en heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al 92 optredens in het eerste achter zijn naam. Driussi scoorde 25 keer voor River Plate.

De transfer komt na roerige weken voor River Plate. Spelers Lucas Martínez Quarta en Camilo Mayada stonden eind juni in het strafbankje na positieve dopingtests na duels om de Copa Libertadores. Volgens La Nación was dat nog maar het topje van de ijsberg en zouden zelfs zeven spelers van de club de dopingregels hebben overtreden. Ook Driussi werd daarbij genoemd. Vooralsnog is het slechts bij geruchten gebleven en zijn aanklachten uitgebleven.

Voor Zenit is Driussi de tweede grote aankoop van deze transferperiode. De club van de nieuwe coach Roberto Mancini versterkte zich eerder al voor van een transfersom van 23 miljoen euro met Leandro Paredes, die AS Roma verliet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.