Zo moet het nieuwe Old Trafford eruit gaan zien

Reacties

Manchester United heeft dinsdag beelden gedeeld die laten zien hoe het nieuwe Old Trafford eruit moet gaan zien. De serieuze plannen voor een nieuw stadion lagen er al langer, maar nu krijgen we een idee wat eigenaar Sir Jim Ratcliffe van plan is.

Zo moet het nieuwe Old Trafford eruit gaan zien
© Manchester United

Old Trafford Regeneration, zoals het project officieel heet, moet zorgen voor een stadion met een capaciteit van 100.000 toeschouwers. Daarmee zou United het op een na grootste voetbalstadion van Europa krijgen. Als Barcelona klaar is met de verbouwing, passen er 105.000 toeschouwers in het Camp Nou.

De renovatie van Old Trafford is onderdeel van een economisch plan, dat de voordelen van een nieuw stadion voor de omgeving schetst. Het gaat namelijk niet alleen om het stadion. De hele omgeving wordt heringericht en dat creëert 92.000 banen en 17.000 nieuwe huizen. Ook wordt verwacht dat er jaarlijks 1,8 miljoen extra bezoekers op de omgeving af zullen komen.

Woensdag neemt United het nog in het 'oude' Old Trafford op tegen FC Twente. Het huidige onderkomen biedt plaats aan een kleine 75.000 toeschouwers.

Manchester United
Manchester United
Wo 25 sep.
21:00
FC Twente
FC Twente
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.