PSV in cijfers: Schouten stofzuiger in stevige strijd
PRO

PSV heeft zichzelf dinsdagavond geen goede dienst bewezen. De Eindhovenaren speelden een sterke wedstrijd in de Champions League, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen Sporting Portugal: 1-1. Dit zijn de belangrijkste statistieken van dat duel.

15 – PSV de kansen, Sporting de goal

PSV kwam al na een kwartier op een 1-0 voorsprong, door een fraaie goal van Jerdy Schouten. Zeker na rust waren er legio kansen om de score te verdubbelen, maar de tweede treffer bleef uit. Daardoor hield Sporting Portugal hoop en kwam het in de slotfase langszij via Daniel Bragança. De cijfers over de tweede helft spreken boekdelen: PSV had met 15-6 de meeste kansen en voetbalde bovendien meer expected goals bij elkaar (2,0 om 1,1); de Portugezen scoorden.