'Noodscenario Ligue 1 mondt uit in teleurstellende tv-deal'

Reacties

Volgens Franse berichtgeving heeft de Ligue 1 eindelijk een deal gesloten om de televisierechten te verkopen. Het Britse platform DAZN en de Qatarese zender beIN Sports gaan er naar verluidt mee aan de haal. Al zijn niet alle partijen daar helemaal tevreden over.

'Noodscenario Ligue 1 mondt uit in teleurstellende tv-deal'
© Pro Shots

De Ligue 1 was in een benarde situatie terechtgekomen. Over een maand begint het nieuwe seizoen in Frankrijk en tot op heden zijn de televisierechten nog altijd niet officieel verkocht. De tijd begint steeds meer te dringen en daarom heeft de Ligue 1 volgens het persbureau AFP een bod geaccepteerd, waar het verre van blij mee is.

De zenders betalen gezamenlijk 500 miljoen euro per jaar voor de uitzendrechten, terwijl de internationale rechten nog eens 160 miljoen plus 40 miljoen euro voor de rechten van de Ligue 2 opleveren. De Ligue 1 had bij de aanbesteding ingezet op een miljard euro. Beide partijen gaan een overeenkomst aan voor de periode van 2024 tot 2029, met een opzeggingsclausule na twee jaar. Dat houdt in dat deze deal dus minstens twee jaar standhoudt.

Zondag is op de bestuursvergadering van de LFP besloten om akkoord te gaan met dit aanbod. Jean-Pierre Caillot, zowel voorzitter van Stade Reims als van het bestuur van de Ligue 1, gaf bij AFP toe dat dit een noodoplossing was. 'We zaten in een impasse. Gezien de urgentie van de situatie moesten we handelen. We moesten de beste oplossing vinden voor de clubs in termen van exposure en cashflow.'

'Het is duidelijk niet het resultaat dat we aanvankelijk voor ogen hadden, maar het betekent wel dat de toekomst niet in gevaar komt', voegde Caillot daaraan toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.