Aanvoerders Premier League gaan ook dit seizoen weer op de knie

Reacties

Net als vorig jaar zullen ook dit jaar alle aanvoerders weer op de knie gaan in de strijd tegen racisme. Dat heeft de Premier League in een statement bekendgemaakt.

Aanvoerders Premier League gaan ook dit seizoen weer op de knie
© Pro Shots

De aanvoerders zullen niet voor iedere wedstrijd op de knie gaan, maar alleen op bepaalde momenten tijdens het seizoen. Het gebeurt sowieso tijdens de eerste speelronde, tijdens de No Room For Racism-wedstrijden in oktober en april, op Boxing Day en in de laatste speelrondes van de competitie. De bedoeling is om een statement te maken tegen racisme en discriminatie.

'We staan samen in onze overtuiging dat elke vorm van discriminatie niet thuishoort in het voetbal en samenleving, en we zijn vastbesloten om ons platform te gebruiken om diversiteit te vieren en onze steun te betuigen in de strijd tegen racisme. Daarom blijven we solidariteit tonen door komend seizoen op belangrijke momenten op de knie te gaan. Diversiteit staat centraal in het succes van het spel en we zijn ervan overtuigd dat mensen anderen moeten respecteren, ongeacht hun etniciteit of achtergrond.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.