Acht feiten voor Eredivisie-speelronde 24

In de aanloop naar een nieuwe speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International steevast in de statistieken. Dat levert voor de 24ste speelronde de volgende feiten op.

Acht feiten voor Eredivisie-speelronde 24


Heracles Almelo gaat vrijdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC op jacht naar een primeur. De club uit Almelo slaagde er in de Eredivisie nog nooit in met minimaal een punt te vertrekken uit Kerkrade. De vijf onderlinge duels mondden allen uit in een nederlaag.

NAC Breda presteert de laatste jaren doorgaans goed tegen FC Utrecht, de tegenstander van zaterdag in het Rat Verlegh Stadion. De Bredanaars verloren maar twee van hun laatste negen thuisduels met de club uit de Domstad, tegen vijf zeges en twee remises.

FC Groningen is het Eredivisiejaar met dertien punten uit zes wedstrijden uitstekend begonnen. De formatie van trainer Ron Jans hoeft op de voorlopige ranglijst van 2010 alleen PSV (zestien punten uit zes duels), Ajax (veertien uit zes) en NEC (vijftien uit zes) vóór zich te dulden.

RKC Waalwijk leed dit seizoen al negentien nederlagen in deze competitie. Daarmee hebben de Brabanders een negatief clubrecord uit de Eredivisieseizoenen 1997/98, 1998/99 en 2006/07 geëvenaard. Toen verloor RKC telkens negentien van de 34 duels.

<br /><br /> FC Utrecht is na zes speelronden in het nieuwe jaar de minst productieve ploeg in de Eredivisie. De formatie van trainer Ton du Chatinier kwam alleen in de uitwedstrijd tegen koploper PSV (2-1) tot scoren (doelpunt van verdediger Sander Keller).

Sparta Rotterdam reist zondag af naar koploper PSV. De Rotterdammers keerden op 2 december 1995 voor het laatst met minimaal een punt terug uit Eindhoven (1-2). Daarna volgden tien competitieduels in het Philips Stadion die Sparta allemaal verloor.

AZ-aanvaller Jeremain Lens kende met zeven doelpunten in dertien wedstrijden een uitstekende eerste competitiehelft, maar wacht intussen al drie maanden op een doelpunt in de Eredivisie. De 22-jarige spits kwam in zijn laatste acht duels niet tot scoren.

Van alle clubs in de Eredivisie heeft Willem II dit seizoen de slechtste balans in uitwedstrijden. De kwakkelende Tilburgers leden afgelopen woensdag bij NEC (2-1) hun elfde nederlaag in elf uitduels. Willem II incasseerde daarbij 28 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's