'Aderlating voor Oranje-opponent: Polen zonder Cash naar EK'

Reacties

Oranje hoeft op het EK in Duitsland geen rekening te houden met Matty Cash. De Poolse rechtsback is geblesseerd en zodoende zal de man van Aston Villa het toernooi aan zich voorbij moeten laten gaan.

'Aderlating voor Oranje-opponent: Polen zonder Cash naar EK'
© Pro Shots

Dat meldt de Poolse omroep TVP dinsdag. Cash (26) moest op Villa Park ook al verstek geven in de laatste wedstrijden van het seizoen, nadat hij eerder in de Premier League-jaargang al kampte met een hamstringprobleem. Met Premyslaw Frankowski heeft de Poolse ploeg een andere kandidaat als rechtsback die misschien sowieso wel de voorkeur had gekregen.

Cash, voluit: Matthew Stuart Cash, is niet meteen een naam die Oostblok-herkomst doet vermoeden. Hij groeide ook op in een welgesteld voorstadje van Londen, als kind van een Engelse vader en een Poolse moeder. Zodoende kon hij voor Polen uitkomen. In 15 interlands kwam hij tot dusver tot één goal, tegen Oranje in De Kuip. Cash is er dus vermoedelijk niet bij op de heruitgave van dat duel, in een groep met verder Frankrijk en Oostenrijk.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Polen
Meer over Polen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer M. Cash
Meer over M. Cash
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.