ADO Den Haag mag de bal, Feyenoord pakt de punten

ADO Den Haag mocht de bal hebben, maar kon niet bijten. Feyenoord speelde geconcentreerd en afwachtend en vertrok uit de residentie met drie punten in de tas na een 2-0 overwinning.

Feyenoord-coach Mario Been moest flink sleutelen aan zijn formatie. Roy Makaay had zowaar weer een basisplaats en de rechtsback positie werd ingevuld door A-junior Bart Schenkeveld. Luigi Bruins speelde achter de voorhoede.

De Rotterdammers begonnen rustig en geconcentreerd aan de wedstrijd en lieten de thuisploeg de bal. Het leverde nauwelijks kansen op voor de ploeg van Raymond Atteveld. Feyenoord koos bewust en rustig de aanval en was dan meestal gelijk dreigend. Makaay en Georginio Wijnaldum waren dichtbij de openingstreffer.

Na 23 minuten was het wel raak. Ron Vlaar torende hoog boven de complete Haagse defensie uit en kopte kiezelhard de voorsprong tegen de touwen uit een hoekschop van Bruins. In het tweede bedrijf probeerde ADO de gelijkmaker te forceren en bestookte met name van afstand het doel van Darley. De bezoekers bleven relatief eenvoudig op de been. Yuri Cornelisse dacht kort voor het einde de gelijkmaker aangetekend te hebben, maar scheidsrechter Bas Nijhuis oordeelde dat de aanvaller zich in buitenspel-positie bevond.

Het moegestreden ADO moest in de slotfase ruimte weggeven en dat betekende dat Feyenoord met de snelheid van Wijnaldum en invaller Andwelé Slory voor gevaarlijke counters kon zorgen. Wijnaldum raakte eerst nog de paal voordat Leroy Fer in blessuretijd Timothy Derijck de bal ontfutselde en Slory in staat stelde de 2-0 eindstand aan te tekenen.