Adriaanse: 'Het is tijd voor mij om met pensioen te gaan'

FC Twente is de laatste klus geweest voor Co Adriaanse als trainer. De 65-jarige Amsterdammer ziet zichzelf niet meer terugkeren op het trainingsveld.

Adriaanse: 'Het is tijd voor mij om met pensioen te gaan'

Adriaanse was deze week te gast in Alkmaar, waar hij in het kader van het AZ Topcoaches Seminar met collega's Louis van Gaal en Gertjan Verbeek reageerde op vragen van AZ-directeur Toon Gerbrands.

Voor de Amsterdammer zijn het meer voormalig collega's. Adriaanse, die ruim een jaar geleden werd ontslagen bij FC Twente, ziet zichzelf zijn trainersloopbaan niet meer nieuw leven inblazen.

'Het is voor mij tijd om met pensioen te gaan. Ik ben van een andere tijd. Ik doe momenteel helemaal niks', aldus Adriaanse op de AZ-website. 'Of ik nog als trainer terugkeer? Die kans is klein. Het is mooi dat ik af en toe dit soort dingen bij AZ mag doen. Dat soort uitstapjes komt erg gelegen nu ik onder de AOW val.'

Adriaanse vreest de aansluiting te missen met de huidige generatie spelers. 'Het juichen van spelers is vreselijk. Laatst zag ik spelers zelfs een treintje nadoen op de achterlijn. Die John Guidetti ging na een doelpunt tegen ons planken op de achterlijn. Weet jij wat dat is Louis, planken? Ik kende het niet. Al die spelers zitten ook helemaal vol plakplaatjes. Bij Red Bull Salzburg liep er eentje met allemaal Aziatische tekens op z'n lijf. Hij wist zelf niet eens wat er stond.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen