Adriaanse's Salzburg haalt punt met tien man in topper

Red Bull Salzburg heeft op de tweede speeldag van de Oostenrijkse competitie genoegen moeten nemen met een gelijkspel in de topper tegen regerend landskampioen Rapid Wien (2-2).

Alle doelpunten vielen in het eerste half uur. Salzburg, de ploeg van coach Co Adriaanse, nam twee keer een voorsprong op vreemde bodem. Beide malen scoorde Marc Janko, de aanvaller die in de 6-0 zege op SV Mattersburg al drie doelpunten had gemaakt.

Janko was tegen Mattersburg 64 minuten van de partij en tegen Rapid moest hij zich na 43 geblesseerd laten vervangen. Robin Nelisse (foto) kwam voor hem in het veld. Tot nog toe is Janko goed voor een goal per 21 minuten.

Rapid kwam tweemaal langszij en speelde ruim veertig minuten met een man meer. Louis Clement Ngwat-Mahop kreeg in de vijftigste minuut een rode kaart. De speler van Red Bull Salzburg kreeg het aan de stok met Mario Tokic en kon vertrekken.

Ondanks de numerieke minderheid en het overwicht van Rapid, bleef Salzburg overeind en hield het een punt over aan de uitwedstrijd tegen Rapid Wien.