Advocaat laat Arsjavin weer toe in Zenit-selectie

Dick Advocaat heeft Andrei Arsjavin weer opgenomen in zijn selectie. De trainer van Zenit Sint-Petersburg liet de Russische international zelfs weer meespelen.

Advocaat laat Arsjavin weer toe in Zenit-selectie

Vorig weekeinde had Advocaat nog besloten Arsjavin buiten zijn selectie te laten. De aanvaller aast op een transfer en de coach wilde hem pas weer in zijn spelersgroep toelaten als er meer duidelijkheid zou zijn over de toekomst van de 27-jarige international.

Maar tot veler verbazing zat Arsjavin afgelopen woensdag op de bank tijdens de thuiswedstrijd tegen Spartak Nalchik én viel hij nog in ook. Het mocht overigens niet baten, want Zenit verloor met 4-3.

'Ik was niet van plan hem te gebruiken', legde Advocaat na afloop uit. 'Maar maandag was hij naar me toe gekomen. Hij is een echte prof in alles. Hij vroeg me of hij terug mocht in de selectie, niet in de basis maar in de selectie. Ik kon hem wel gebruiken, want Viktor Faizulin speelde niet. Deze woorden tonen zijn professionalisme.'

'We moeten nu maar afwachten wat er de komende weken gebeurt', tast Advocaat nog in het duister over de toekomst van Arsjavin. 'Het is moeilijk te zeggen. We moeten er ook niet te veel aandacht aan besteden. Arsjavin gaat of Arsjavin blijft. Dit is niet van heel groot belang, ook al is Andrei een geweldige speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen