Afrika Cup: Marokko en Nigeria rondje verder

Marokko is na de 1-1 tegen Zuid-Afrika als winnaar van groep D uit de bus gekomen. Een plaats in de kwartfinale van de Afrika Cup is de beloning. Marokko had het niet gemakkelijk tegen Zuid-Afrika. Na een blunder van doelman Khalid Fouhami kwam Bafana Bafana via Patrick Mayo na een half uur op voorsprong. Binnen tien minuten repareerden de Marokkanen de achterstand. Youssef Safri bleef koel vanaf de strafschopstip en verschalkt Andre Arendse. In de resterende vijftig minuten bleef het daarbij.

Ook Nigeria plaatste zich voor de kwartfinale. De Supereagles wisten vooraf dat winst zeker een plek bij de laatste acht zou opleveren en voldeden tegen Benin aan de opdracht. Garba Lawal opende na ruim een half uur de score. De vooormalige linkspoot van Roda JC nam de bal op de borst aan en scoorde eenvoudig. Toen John Utaka een kwartier voor tijd profiteert van domme dribbel in eigen verdediging van Anicet Adjamossi, was de strijd gestreden. De eretreffer van Moussa Latoundji (90ste minuut) kwam te laat, al was het Benins eerste goal op het toernooi.

In de kwartfinale staat Nigeria nu tegenover Kameroen. Marokko treft Algerije.