AGOVV bezorgt Eindhoven de eerste verliespunten

AGOVV en SC Veendam pakten vrijdagavond het eerste punt van het nieuwe Jupiler League-seizoen. Eerstgenoemde ploeg was zodoende verantwoordelijk voor het eerste puntenverlies van de koploper.

AGOVV Apeldoorn - FC Eindhoven 0-0Na vrijdag beschikt Eindhoven niet langer over de maximale score en AGOVV over het eerste puntje. Waar de eerste vier duels in winst werden omgezet, leed de ploeg van trainer Ernest Faber op bezoek bij AGOVV puntenverlies. Eindhoven kroop zelfs door het oog van de naald; Michiel Hemmen miste in de slotfase een strafschop. Ondanks de doelpuntloze remise is Eindhoven nog wel koploper, al kan Zwolle bij winst op Helmond Sport (maandag) op gelijke hoogte komen.

Telstar - Almere City FC 3-1Telstar riep vrijdagavond de goede serie van Almere City FC – negen punten uit vier duels – een halt toe. In de eerste helft troffen Kevin Brands (droge schuiver) en Johan Plat (omspeelde de doelman en schoof binnen) doel. Bij die twee treffers bleef het in Velzen niet. Brands vergrootte met zijn tweede treffer van de avond de voorsprong naar 3-0. Danny Schenkel redde in de slotfase de eer en bepaalde de eindstand op 3-1. Paul de Lange haalde bij Almere City het einde van de wedstrijd niet, hij mocht negen minuten voor het einde van de officiële speeltijd naar de kant met zijn tweede gele kaart.

Go Ahead Eagles - SC Veendam 2-2 De thuisploeg kon na de eerste helft bogen op een riante voorsprong. Michal Janota opende enigszins fortuinlijk de score, waarna Marnix Kolder nog voor rust de score kon uitbouwen met een intikker. Na het tweede bedrijf kon Veendam door treffers van Anco Jansen en Danny Menting het eerste punt van het seizoen bijschrijven.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 3-3Het treffen in Dordrecht werd met dank een beide ploegen een waar spektakelstuk. Na het openingsdoelpunt van Prince Rajcomar (MVV) liep de thuisploeg door doelpunten van Shayron Curiel, Cecilio Lopes en Sjoerd Winkens uit naar een comfortabele 3-1 voorsprong. In het tweede bedrijf toonden de Limburgers veerkracht door de achterstand om te buigen in een gelijke eindstand. Malcolm Esajas en Wilmer Kousemaker bezorgden de Maastrichtenaren een puntje. Dordrecht sloot af met tien man: Nick Coster kreeg zoals al vaker in zijn loopbaan een rode kaart.

FC Emmen - Willem II 0-2 Zeven minuten voor de onderbreking brak Donny de Groot de ban. Hij was na een corner trefzeker uit de rebound. Kort na rust besliste Rowin van Zaanen het duel. De aanvaller profiteerde van geklungel in de defensie van Emmen en kon de bal in een leeg doel schuiven. De zege van de Tilburgers kwam vervolgens niet meer in gevaar omdat de door de gastheren gewenste aansluitingstreffer uitbleef.

Sparta Rotterdam - FC Oss 2-2Het duel in Rotterdam ontbrandde na de onderbreking. Invaller Iliass Bel Hassani schoot de bal knap in de bovenhoek na 53 minuten. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Marcel van der Sloot schoof de bal na een knappe aanval in de hoek. Even later leek Christopher Bieber voor een nieuwe teleurstelling bij de Rotterdammers te gaan zorgen, maar Anthony Bentem maakte in de ultieme slotfase met de 2-2 de eindstand iets draaglijker.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch 2-2Het duurde in Limburg tot de 44ste minuut voordat er gescoord werd. Tom van Weert was de man die op slag van rust tekende voor het openingsdoelpunt. Hij nam een voorzet in één keer en schoof de bal met hulp van de paal in het doel. In de tweede helft kwamen de Limburgers langszij door een rebound van routinier Fernando Ricksen. Een benutte penalty van Harry Gommas bezorgde de gastheren een voorsprong, maar de gelijkmaker van Benjamin van den Broek had een 2-2 eindstand tot gevolg.