Ajax breekt contract broertje van Naci Ünüvar open

Reacties

Ajax heeft het contract verlengd van Emre Ünüvar. Het zestienjarige broertje van Naci Ünüvar ligt nu in plaats van tot medio 2026 tot de zomer van 2027 vast.

Ajax breekt contract broertje van Naci Ünüvar open
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Terwijl zijn broer, ooit verkozen tot grootste talent van de Ajax-jeugdopleiding, bij Ajax mag vertrekken, timmert Emre Ünüvar hard aan de weg. De in Zaanstad geboren aanvaller speelt al sinds 2015 voor de Amsterdammers en maakte op 10 mei 2024 zijn debuut in het profvoetbal bij Jong Ajax tegen Jong AZ (1-4).

Komend seizoen gaat Emre Ünüvar aan de slag bij Ajax Onder-19. 'We zijn heel blij dat Emre verlengd heeft', aldus directeur voetbal Marijn Beuker via de clubkanalen. 'Hij is een snelle, technisch vaardige spits, die altijd gericht is op het vinden van de juiste scoringspositie en dankzij zijn kwaliteit in afronding makkelijk doelpunten maakt. Door zijn ontwikkeling van de afgelopen maanden wilden we zijn contract graag openbreken.'

Deze beslissing past in het beleid dat Ajax de laatste maanden voert rondom jeugdspelers. Eerder tekenden Nassef Chourak, Don O'Neil, Levi Acheampong, Paul Reverson, Luca Messori, Rida Chahid, Jinairo Johnson, Lyfe Oldenstam, Eternal Barron, Yoram Boerhout, Dies Janse, Thijmen Romers, Rico Speksnijder en Diyae Jermoumi al bij. Jorthy Mokio en Daniel Skaarud kwamen over van een andere club.

Spelersprofiel

E. Ünüvar


Geboortedatum:
18 maart 2008
Leeftijd:
16
Nationaliteit
Nederland
Nationaal team:
Nederland Onder 17

Alles over de seizoenstart van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.