Ajax en FC Twente in play-offs: wanneer kennen ze hun tegenstanders?

Reacties

FC Twente en Ajax kennen maandag hun mogelijke tegenstanders op weg naar de Champions League en Europa League. Dan wordt er geloot voor de play-offs. Om 12.00 uur is FC Twente aan zet, Ajax volgt een uurtje later.

Ajax en FC Twente in play-offs: wanneer kennen ze hun tegenstanders?
© Pro Shots

Bij de loting voor de play-offs heeft Ajax, dat het Servische Vojvodina uitschakelde, een geplaatste status, door de Europese prestaties in het verleden. Dat geldt daarmee eveneens voor Panathinaikos, want die club lift mee op de Amsterdamse status. 

De Grieken ontvangen de Amsterdammers komende donderdag, nadat er eenvoudig afgerekend was met het Bulgaarse Botev Plovdiv. Over twee duels werd het 6-1. De Amsterdammers kunnen, als de tweestrijd met Panathinaikos doorstaan wordt, in de laatste voorronde aan verschillende opponenten worden gekoppeld.

Voorloting
Mocht Ajax afrekenen met Panathinaikos dan behoren het Besiktas van trainer Giovanni van Bronckhorst en oude bekende FK Bodø/Glimt tot de mogelijke tegenstanders in de play-offs. Als Ajax eruit gaat tegen Panathinaikos, dan is er nog het Conference League-vangnet. In de play-offs van de Conference League is Ajax geen seeded club en dan zijn RC Lens, FC Kopenhagen en Trabzonspor de mogelijke opponenten.

CL-route
FC Twente gaat dinsdagavond voor de derde voorronde van de Champions League op bezoek bij Red Bull Salzburg. Mochten de Tukkers de Oostenrijkers elimineren dan volgt een nieuwe tegenstander met een geplaatste status. Rangers FC en Slavia Praag zijn geplaatst. Zij spelen tegen Dinamo Kiev en Union Sint-Gillis, waardoor die clubs ook kandidaat-tegenstanders zijn.

Overigens zijn de speeldata al wel bekend. FC Twente speelt, mits het Salzburg verslaat, op 20/21 en 27/28 augustus. Ajax zal als het de derde voorronde overleeft op 22 en 29 augustus in actie komen. AZ is als nummer vier van de Eredivisie al zeker van een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Landskampioen PSV en Feyenoord hebben die garantie al in de Champions League.

Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
2 - 1
FC Twente
FC Twente
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.