Ajax geeft riante marge weg tegen Marseille

Een heerlijke start voor Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille werd donderdagavond al snel teniet gedaan. Carlos Forbs zette de Amsterdammers na tien minuten al op een 1-0 voorsprong en daarna was het woord aan Steven Berghuis. Dit was de start die Ajax wenste, maar de Fransen kwamen terug.

© Ajax
Ajax
Ajax
3 - 3
Olympique Marseille

Ajax gooide de schroom van zich af met het doelpunt van Forbs. De aanvaller profiteerde van een mispeer van een verdediger van Marseille en stoomde op het Franse doel af. Het afronden bleek voor hem een koud kunstje. Kort nadat Pierre-Emerick Aubameyang er geen 1-1 van wist te maken, scoorde Berghuis namens Ajax wel. De ploeg van Maurice Steijn leek zodoende op rozen te zitten, maar bij het ingaan van de rust staat er toch 2-2 op de borden.

De aansluitingstreffer kwam enkele minuten na die 2-0 namelijk al. Jonathan Clauss kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, speelde twee Ajacieden uit en besloot met een hard schot in de hoek dat doelman Jay Gorter te machtig was. De keeper uit Purmerend mest een kwartier later opnieuw vissen: Aubameyang maakte zijn tweede grote kans van de avond wél af na een knappe aanval van L'OM. In de laatste seconde van de tweede helft was Gorter de reddende engel op een gigantische kans voor de ploeg van Jacques Abardonado.