Ajax heeft het één minuut lastig bij Eindhoven

In de eerste minuut leek FC Eindhoven het Ajax nog erg moeilijk te gaan maken. Maar twintig minuten later was de strijd al gestreden en bleek dat de Amsterdammers zich amper hadden hoeven in te spannen om ruim te winnen van de nummer achttien van de Gouden Gids Divisie.

Het begon nog zo mooi voor de ploeg van coach Louis Coolen. Direct na de aftrap verscheen Otman Bakkal voor Maarten Stekelenburg. En in dezelfde minuut waren de Eindhovenaren nog een keer gevaarlijk dicht bij het doel van de Ajacieden te vinden.

Drie minuten later was alles anders. Hatem Trabelsi vond Angelos Charisteas, die met een diagonaal schot beheerst Jelle ten Rouwelaar passeerde. In de veertiende minuut was het bij de eerstvolgende doelpoging alweer raak. Wesley Sneijder haalde vanaf twintig meter uit en liet Ten Rouwelaar kansloos.

De vroege 2-0 betekende direct de nekslag voor de thuisploeg, die alleen maar nerveuzer en slechter leek te gaan spelen. Zo kopte in de zestiende minuut Frank Demouge een vrije trap van Sneijder achter zijn eigen doelman. En drie minuten later schoot Nourdin Boukhari vanaf vijf meter de 4-0 binnen.

Na de snel verkregen veilige marge deed Ajax het rustiger aan, terwijl Eindhoven nog steeds de grootste moeite had zich voor het Amsterdamse doel te melden. De score stokte uiteindelijk op 6-1 omdat Sneijder na rust nog per ongeluk een voorzet fraai binnen zag vallen, Sasa Stojanovic de eer redde met een schot en Thomas Vermaelen een rebound achter Ten Rouwelaar mikte.