Ajax moet Wijndal en Traoré missen bij seizoenstart, beter nieuws over Berghuis

Reacties

Ajax-trainer Francesco Farioli kan donderdag in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen geen beroep doen op verdediger Owen Wijndal en aanwinst Bertrand Traoré. Wijndal heeft een blessure opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus en trainde daarom een dag voor de wedstrijd tegen FK Vojvodina niet mee. Het papierwerk voor Traoré is nog niet in orde, waardoor hij niet inzetbaar is. Steven Berghuis is wel volledig fit.

Ajax moet Wijndal en Traoré missen bij seizoenstart, beter nieuws over Berghuis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Wijndal keerde deze zomer terug bij Ajax, nadat hij vorig seizoen was uitgeleend aan Antwerp FC. Voor de Belgen speelde hij veertig wedstrijden en dus kwam de linksback met frisse moed terug in Amsterdam. Hij kreeg zijn kans in diverse oefenduels, afgelopen vrijdag ging het al vroeg in de wedstrijd tegen Olympiakos mis. Hij liep een blessure aan de arm/schouder op en werd na het oefenduel gespot met een mitella. Ajax-coach Farioli bevestigde dat Wijndal er niet bij kan zijn in de Johan Cruijff Arena.

Traoré zal donderdag ook niet in actie komen. De aanvaller is vooralsnog de enige aanwinst van Ajax, maar het papierwerk rond zijn komst is nog niet rond. De voormalig huurling van Ajax, die transfervrij werd overgenomen deze zomer, werd wel op de Europese spelerslijst gezet door Ajax.

Over andere spelers was er wel goed nieuws. Buiten Wijndal om beschikt Farioli over een nagenoeg fitte selectie. 'Er zijn een paar spelers die wat probleempjes hebben, daar moeten we donderdag nog naar kijken', aldus de Italiaanse coach op het persmoment voor de wedstrijd tegen Vojvodina. Berghuis is dus wel volledig fit. 'Hij traint al de hele week mee en kan deel uitmaken van het team.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.