Ajax Quiz: de vorige Europese duels met Panathinaikos

Reacties

Ajax werd voor de vierde keer in de Europese historie gekoppeld aan Panathinaikos. In aanloop naar de return in de derde voorronde van de Europa League van donderdagavond, blikt VI terug op de vorige duels met de Grieken middels deze quiz.

Ajax Quiz: de vorige Europese duels met Panathinaikos
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Ajax heeft na de 1-0 overwinning van vorige week in Athene goede papieren om de play-offs te bereiken. Ook de voorgaande confrontaties met Panathinaikos liepen altijd goed af voor de Amsterdammers. In 1971 won Ajax de Europa Cup I-finale met 2-0, in 1996 ging het ondanks een 1-0 nederlaag in het Olympisch Stadion door naar de Champions League-finale (waarin Juventus te sterk was) en acht jaar geleden won de ploeg van Peter Bosz beide groepsduels op weg de naar de Europa League-finale.

Welke spelers van Ajax in die vorige drie (thuis)wedstrijden meededen, is het onderwerp van deze quiz. Van de spelers die in 2016 meededen zijn er ook tegenwoordig nog veel actief in het topvoetbal. De teams uit 1996 en 1971 zijn dermate legendarisch, dat ook veel namen uit die tijd nog bekend voor moeten komen. Als hint geven we per speler zijn positie, rugnummer, nationaliteit en leeftijd weg. Ook staat aangemerkt wie er die avond scoorde (met een*) en wie invielen (met een ->). Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.