'Ajax valt me wederom niet mee'

Ajax begon ijzersterk aan het duel met Olympique Marseille, maar zakte daarna ver weg. Analisten Wim Kieft en Dick Advocaat hopen dat de Amsterdammers in de tweede helft uit een ander vaatje tappen.

© Veronica
Ajax
Ajax
3 - 3
Olympique Marseille

Ajax begon sterk in de Johan Cruijff Arena en kwam door goals van Carlos Forbs en Steven Berghuis op een 2-0 voorsprong. 'In de tussentijd had Marseille een paar kansen gekregen', nuanceert Advocaat bij Veronica. 'Het gaat op en neer, een rommelige wedstrijd met veel balverlies, maar veel kansen van beide kanten. Ajax speelt te ver naar voren. Ze worden te makkelijk uitgespeeld, dit kan natuurlijk niet. Bij de 2-2 had Gorter iets meer kunnen doen, denk ik. Ajax moet aan de bal meer rust hebben en meer ruimte creëren.'

Ook Kieft ziet dat er nog veel werk aan de winkel is. 'Ajax valt me wederom niet mee. Ik vind dat Benjamin Tahirovic veel foute passes gaf, maar Jay Gorter bleef heel goed op de been. Deze wedstrijd gaat puur om resultaat en het kweken van vertrouwen.'