Alleen in België: feestvarken mag niet meedoen in zijn eigen feestwedstrijd

Reacties

Kent u die mop van die spits die zijn zeshonderdste profwedstrijd zou spelen en door zijn club uitgebreid in het zonnetje werd gezet? Nou: die spits speelde niet, dus alle festiviteiten waren voor niks gepland.

Alleen in België: feestvarken mag niet meedoen in zijn eigen feestwedstrijd
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Arme, arme, arme Jelle Vossen. De 35-jarige goaltjesdief zou na achttien jaar profvoetbal dit weekend de fraaie mijlpaal van zeshonderd wedstrijden bereiken, waaronder twaalf optredens bij de nationale ploeg van België. Daar werd hij vooraf voor gehuldigd in de Elindus Arena van zijn huidige werkgever, Zulte Waregem.

Samen met zijn kinderen en voetbalvriend Hans Vanaken, al jaren een belangrijke kracht bij Club Brugge, Liep Vossen het veld op. Hij kreeg een shirt met 'Vossen 600' erop. En dat bleek… voorbarig. Voor de routinier is het niet ongewoon dat hij op de bank begint. Het werd alleen wel erg sneu toen de geslepen vos zelfs geen invalbeurtje kreeg in het treffen met Francs Borains, ondanks een teleurstellende 2-2 uitslag.

Vossen was om tactische redenen op de bank gebleven, verklaarde coach Sven Vandenbroeck. 'Blijkbaar waren de festiviteiten al enkele weken voorbereid, maar zelf kwam ik dat pas woensdag te weten en toen had ik mijn tactiek voor de wedstrijd al klaar. Ik had voor een wijziging kunnen opteren, maar verkoos dat niet te doen. Met Jelle had ik alles vrijdag doorgesproken', citeert Het Laatste Nieuws de trainer van Essevee.

Bekijk hier al onze video's
Meer Zulte Waregem
Meer over Zulte Waregem
Meer Tweede Klasse
Meer over Tweede Klasse
Meer J. Vossen
Meer over J. Vossen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.