Alleen Kuijt tot dusver trefzekerder dan ijzersterke Pellè

De Italiaanse spits Graziano Pellè van Feyenoord is bezig aan een ijzersterk seizoen. In 24 officiële wedstrijden vond hij al twintig keer het net. Achttien van zijn doelpunten maakte hij in de competitie. Hiermee evenaarde Pellè (foto) zijn voorganger en nog altijd de immens populaire John Guidetti, die in 23 wedstrijden voor Feyenoord ook twintig keer wist te scoren.

Alleen Kuijt tot dusver trefzekerder dan ijzersterke Pellè

Alleen maakte de jonge Zweed al zijn doelpunten in de Eredivisie. Net als Pellè stond de teller voor Guidetti op achttien treffers na de 24ste speelronde. De huurling van Manchester City wist echter daarna nog slechts twee keer te scoren en kwam mede door blessures nog maar zes wedstrijden in actie voor Feyenoord.

Terugkijkend in de historie van de Rotterdamse club was alleen Dirk Kuijt trefzekerder dan Pellè tot nog toe. De geboren Katwijker kwam drie seizoenen uit voor Feyenoord en werd al gauw een van de lievelingen van Het Legioen. In zijn tweede seizoen (2004/05) trof Kuijt liefst 36 keer het doel in 44 officiële wedstrijden.

Met 29 competitietreffers werd hij topscorer van de Eredivisie. De Nederlandse international stond na de 24ste speelronde in de Eredivisie op 22 competitietreffers.

DieptepuntMet de komst van Pellè en het vorige, bejubelde seizoen van Guidetti lijkt Feyenoord eindelijk een streep te kunnen zetten onder een periode waarin vijf seizoenen lang geen spits in dienst van de Rotterdamse club wist te overtuigen. Dieptepunt daarbij was het seizoen na het vertrek van K2, Dirk Kuijt (naar Liverpool) en Salomon Kalou (naar Chelsea), waarin Angelos Charisteas clubtopscorer werd van Feyenoord.

De Griekse EK-held van 2004 kwam in 34 wedstrijden tot slechts tien doelpunten. De laatste keer dat daarvoor een speler van Feyenoord met tien treffers in alle officiële wedstrijden in een seizoen topscorer werd, was in het seizoen 1993/94. Regie Blinker (10 uit 33) en John van Loen (10 uit 28) scoorden in die voetbaljaargang beiden tien keer voor Feyenoord.

NECAanstaande zondag gaat Feyenoord op bezoek bij NEC. Een club waar Pellè mooie herinneringen aan zal hebben. In De Kuip voor het eigen Legioen produceerde de boomlange spits zijn eerste twee treffers in het Feyenoord-shirt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-1 overwinning voor Feyenoord nadat Pellè met zijn goals de Rotterdammers op voorsprong had gezet. (Felix Aerts)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen