Alleen medische keuring scheidt Pröpper van mooie stap naar Rangers FC

Reacties

FC Twente en Rangers FC zijn zo goed als rond over de financiële voorwaarden voor de transfer van Robin Pröpper naar Schotland. De centrumverdediger verlengde begin dit jaar zijn contract in Enschede tot medio 2027, maar zal dat niet uitdienen. Pröpper wordt woensdag nog gekeurd, waarna de overstap afgerond kan worden.

Alleen medische keuring scheidt Pröpper van mooie stap naar Rangers FC
© Pro Shots

Met de aanstaande transfer verliest Twente een belangrijke kracht. Afgelopen seizoen miste de verdediger alleen door een schorsing één wedstrijd in de Eredivisie, Twente werd derde en kwalificeerde zich zo voor het voorportaal van de Champions League. In de derde voorronde wordt komende dinsdag gespeeld tegen Red Bull Salzburg.

Die wedstrijd zal Pröpper bij een succesvolle medische keuring niet meemaken. De centrumverdediger kwam in zijn carrière uit voor De Graafschap en Heracles Almelo, hij maakte in 2021 de overstap naar Enschede. Hij speelde 223 wedstrijden in de Eredivisie.

Met Rangers zal Pröpper ook uitkomen in de derde voorronde van de Champions League. De Schotse club speelt tegen de winnaar van het tweeluik tussen Dinamo Kiev en Partizan. Mocht zowel Twente als Rangers doorgaan in het voorportaal van het elitetoernooi, kunnen de teams elkaar treffen in de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.