Allegri: 'Stonden te slapen in de tweede helft, jammer'

Massimiliano Allegri reageerde teleurgesteld op het 2-2 gelijkspel van AC Milan, dat tegen tien spelers van Fiorentina een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Allegri baalde met name van het puntenverlies, omdat het gat tussen de twee teams nu zes punten blijft.

Milan had in de strijd om het derde Champions League-ticket een belangrijke slag kunnen slaan. Bij een overwinning in Florence was het gat met nummer vier Fiorentina gegroeid tot negen punten. 'We stonden te slapen in de tweede helft. Erg jammer, want we hadden Fiorentina kunnen uitschakelen in de race om de derde plek', vertelde Allegri na afloop.

Allegri zag met name in de tweede helft een hoop verbeterpunten, want Milan speelde na de rode kaart van Nenad Tomovic vlak voor rust geen beste wedstrijd tegen de tien spelers van Fiorentina. 'We speelden tegen elf man beter dan tegen tien. We zullen onszelf moeten verbeteren als het gaat om inzet en vastberadenheid.'

Toch blijft Allegri vertrouwen houden in een goed seizoenslot. De Rossoneri zijn nog altijd de best presterende ploeg in de Serie A van 2013. 'We moeten daarom kalm blijven. Dit soort fouten hoort nu eenmaal bij het proces van volwassenwording', besloot Allegri, die in de topper van volgende week tegen Napoli Mario Balotelli moet missen door een schorsing.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.