'Als Mbappé tegen Oranje speelt, neemt hij een risico'

Reacties

Mocht Kylian Mbappé vrijdag in actie komen tegen het Nederlands elftal, zal hij dat met een masker doen om zijn gebroken neus te beschermen. VI sprak met ervaringsdeskundigen.

'Als Mbappé tegen Oranje speelt, neemt hij een risico'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Dat laatste heeft de Franse superster al gedaan, het is de vraag of hij in actie komt tegen Oranje. Spits Thomas Verheydt weet wat Mbappé op dit moment doormaakt. 'Net als bij Mbappé bleef het maar bloeden', blikt de spits terug op het moment dat hij in dienst van ADO Den Haag zijn neus brak in het seizoen 2022/23.

Verheydt verscheen zeven dagen later alweer aan de aftrap van een volgend duel. 'Dat was volgens de dokter eigenlijk al wat snel, maar we wilden het zelf graag. Dus als Mbappé tegen Nederland speelt, neemt hij ook gewoon risico.' Mbappé brak afgelopen maandag zijn neus. Tussen dat moment en het duel met Oranje zit vier dagen.

Met koppen ondervond Verheydt weinig problemen. ‘Ik heb zelfs nog een kopgoal gemaakt met dat masker', zegt hij trots. ‘Het is eigenlijk een soort tweede huid, zo strak zit het op je hoofd. Het is niet volledig zoals normaal, maar ik kon er nog wel redelijk mee koppen.’ Qua zicht had de spits er niet echt last van. ‘Je hebt wel een soort zwarte kring om je ogen heen, maar je ziet verder goed.’

Ook een andere spits kreeg te maken met een neusbreuk. Berry Powel zou er niet raar van opkijken als ze bij Frankrijk besluiten om Mbappé het treffen met Oranje te laten overslaan. 'Kijk, die maskers helpen natuurlijk wel… Maar er zitten natuurlijk gewoon losse stukjes bot in je neus, dus je bent er wel alsnog mee bezig en angstig om er een tik tegenaan te krijgen. Je gaat toch enigszins een duel uit de weg.'

In Frankrijk wordt gesteld dat het beter gaat met Mbappé, maar dan men de laatste training van Frankrijk wil afwachten voordat er een knoop wordt doorgehakt over het wel of niet meespelen van Mbappé tegen Oranje. Deschamps was positief gestemd over zijn aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.