Ambitieuze Nederlander wil met Franse derdeklasser de Champions League in

Reacties

Als het aan Iwan Postel ligt, speelt FC Rouen over zeven jaar in de Champions League. De Nederlander is sinds deze zomer voorzitter van de Franse club en spreekt grote ambities uit: Rouen is nu namelijk actief in de Championnat National, het derde niveau in Frankrijk.

Ambitieuze Nederlander wil met Franse derdeklasser de Champions League in
© Pro Shots

'Er is hier heel veel potentie en er is hier veel meer dan voetbal. Dit is belangrijke culturele plek in de wereld', vertelde 57-jarige Postel in een interview met Franse media. 'De ambitie is om zo snel mogelijk in de Ligue 2 te spelen, dan de Ligue 1. Iedere twee jaar moeten we een stap omhoog maken. Mensen zullen me voor gek verklaren, maar het doel is om binnen zeven jaar met Rouen in de Champions League te spelen.

Vorig jaar stuntte de club uit Normandië nog door de kwartfinales van de Coupe de France te halen. Onderweg schakelden ze onder meer AS Monaco en Toulouse uit.

De penaltyreeks tegen AS Monaco.
© Pro Shots
De penaltyreeks tegen AS Monaco.

Maar wie is die landgenoot? Iwan Postel is een vrij handige zakenman, die overal en nergens zijn vermogen lijkt op te bouwen. Hij heeft onder meer van alles gedaan in de racewereld, maar hij was ook weer eigenaar van een Sports Betting information-televisiekanaal in Turkije.

Seedorf
Ook zou Postel flink hebben gecasht als bemiddelaar bij een sponsordeal van het racingteam van Clarence Seedorf. De oud-voetballer en zijn team werden daarna beschuldigd van illegale praktijken, toen zijn naam - en die van Postel - opdoken in de Panama Papers. Een woordvoerder van Seedorf meldde destijds, in 2016, dat Seedorf daar niet bij betrokken was. Wel zou het team mogelijk door anderen zijn misbruikt voor illegale praktijken.

Daarmee leek Seedorf vooral slachtoffer te zijn van de deal. In gesprek met Quote vertelde Postel over zijn belastingdeals.  'Als ik een Nederlander was, en legaal de mogelijkheid kreeg om minder belasting te betalen, zou ik het zeer zeker doen. Meteen', vertelde hij het tijdschrift in 2016. 'Waarom? Het is mijn geld. Het is jouw geld niet. Mijn geld, wat ik verdiend heb.'

Zijn avontuur bij Rouen is de eerste keer dat Postel zich in de voetbalwereld mengt. De Champions League is niet zijn enige ambitie met Rouen. Ook wil hij de andere club uit de stad Quevilly Rouen Métropole, overbodig maken. Ook die club komt uit op het derde niveau. 'Er hoort hier maar één club te zijn, en dat is Rouen.' Na jaren van instabiliteit, hoopt Postel de club terug op de Franse voetbalkaart te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rouen
Meer over Rouen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.