Amerika en Uruguay starten Copa América met overwinning

Reacties

De Verenigde Staten en Uruguay hebben in de nacht van zondag op maandag hun eerste wedstrijd op de Copa América gewonnen. Het gastland won vrij eenvoudig van Bolivia, de vijftienvoudig kampioen liep pas laat weg bij Panama.

Amerika en Uruguay starten Copa América met overwinning
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
2 - 0
Bolivia
Bolivia

Amerika, ook medeorganisator van het WK 2026, kreeg het toernooi toegewezen nadat Ecuador in 2022 afhaakte voor de organisatie. In aanloop naar het eerste duel met Bolivia uitte Weston McKennie opmerkelijk genoeg kritiek op het toernooi in eigen land. De middenvelder van Juventus mist de sfeer die er op het EK wel is. Ook is de kwaliteit van de velden volgens hem niet best.

Het hield de VS niet tegen om in het eerste groepsduel af te rekenen met Bolivia. Zonder PSV'ers Ricardo Pepi en Malik Tillman in de basis nam de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter al vroeg de leiding dankzij een fraai schot van Christian Pulisic in de bovenhoek. Vlak voor rust schoot ook Folarin Bolagun raak. Pepi verving hem nog in de tweede helft, maar kon geen goal meer meepikken.

Uruguay
Uruguay
3 - 1
Panama
Panama

Enkele uren later kende Uruguay in dezelfde poule ook weinig problemen met Panama, al duurde het na de snelle goal van Maximiliano Araújo - een mooie knal in de verre hoek - wel even voordat de score werd opgevoerd. Pas in de slotfase vonden ook Liverpool-aanvaller Darwin Núñez en Matias Viña het net, voordat Amir Murillo in de extra tijd nog iets terugdeed tegen voor Panama.

Copa América

Stand Groepsfase Groep C Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Uruguay
3
3
0
0
9-1
+8
9
2
Panama
3
2
0
1
6-5
+1
6
3
Verenigde Staten
3
1
0
2
3-3
0
3
4
Bolivia
3
0
0
3
1-10
-9
0
* Actueel tot en met 5 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.