Uruguay krijgt rekening gepresenteerd: stevige schorsingen voor Núñez en co

Reacties

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft Uruguay flink gestraft voor de ongeregeldheden na het duel met Colombia in de halve finale van de Copa América. Darwin Núñez kreeg de zwaarste sanctie en mag zijn land vijf wedstrijden niet dienen.

Uruguay krijgt rekening gepresenteerd: stevige schorsingen voor Núñez en co
© Pro Shots

Colombia plaatste zich vorige maand ten koste van Uruguay voor de eindstrijd van de Copa América. Na het laatste fluitsignaal liep het uit de hand in Charlotte. Supporters van de Colombianen zouden het hebben gemunt op de naasten van de spelers van Uruguay, die vervolgens de tribune bestormden. Onder anderen Núñez mengde zich in de massale vechtpartij.

De Uruguayaanse spelers spraken schande van de situatie, maar de CONMEBOL blijkt een andere mening toebedeeld. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft hard ingegrepen en diverse schorsingen uitgedeeld. Núñez mag vijf wedstrijden niet meedoen, Rodrigo Bentancur moet vier wedstrijden brommen en Mathías Olivera, Ronald Araújo en José María Giménez ontbreken de komende drie duels.

Meer dan een ton aan boetes
Daarnaast hebben nog zes spelers een boete van vijfduizend dollar gekregen. Bij elkaar opgeteld zijn de spelers en de bond van Uruguay beboet met een bedrag van 120 duizend dollar. De hoogste boete komt op naam van Núñez, die twintigduizend dollar moet aftikken. Het goede nieuws voor Núñez? De aanvaller van Liverpool mag in het uitduel met Brazilië weer meedoen. Dat is over een kleine drie maanden.

Boete voor: Bedrag (in dollar)
Darwin Núñez 20.000
Rodrigo Bentancur 16.000
Mathías Olivera 12.000
Ronald Araújo 12.000
José María Giménez 12.000
Sebastián Cáceres 5000
Matías Viña 5000
Emiliano Martínez 5000
Brian Rodríguez 5000
Santiago Mele 5000
Facundo Pellistri 5000
Bond Uruguay 18.000
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.