Totale chaos: Núñez en teamgenoten in massale vechtpartij met fans Colombia

Reacties

De situatie na afloop van de halve finale van de Copa América tussen Uruguay en Colombia is behoorlijk uit de hand gelopen. Onder anderen de Uruguayaanse spits Darwin Núñez dook een vak met rivaliserende supporters in en raakte betrokken bij een massale vechtpartij.

Totale chaos: Núñez en teamgenoten in massale vechtpartij met fans Colombia
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
0 - 1
Colombia
Colombia

Colombia plaatste zich in de nacht van woensdag op donderdag voor de finale van de Copa América. Nadat Colombiaanse fans de families van de Uruguayaanse spelers zouden hebben lastiggevallen, escaleerde de situatie. Meerdere spelers stormden de tribunes op om hun familieleden te beschermen. Onder anderen Núñez schroomde niet om fysiek in te grijpen.

Na afloop sprak de Uruguayaanse verdediger José Maria Giménez schande van de situatie. 'Laat me iets zeggen voordat ze je onderbreken, want ze laten ons niet in de microfoon praten', zei hij op de Uruguayaanse televisie. 'Dit is een schande. We moeten hier heel voorzichtig mee zijn, want onze families zitten op de tribune en er zijn pasgeboren kinderen bij. Ze werden belaagd en er was geen politie om ze te verdedigen. Het is een totale ramp.'

Bekijk de beelden hier: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is de schuld van twee of drie mensen die iets te veel gedronken hebben en daar niet mee om kunnen gaan', vervolgde Giménez. Bondscoach Marcelo Bielsa heeft niets meegekregen van de commotie. 'Ik zag de wedstrijd eindigen met een ruzie op het veld en toen ik dat zag gebeuren, ben ik naar de kleedkamer gegaan', zei hij op een persconferentie. 'Ik dacht dat ze de fans bedankten voor hun steun. Maar toen hoorde ik dat er helaas problemen waren.'

Inmiddels heeft organisator CONMEBOL laten weten een onderzoek te zijn gestart naar de ongeregeldheden. 'CONMEBOL veroordeelt ten zeerste elke vorm van geweld in het voetbal', laat de Zuid-Amerikaanse voetbalbond weten in een verklaring.

Ma 15 jul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.