Amerikaanse arbitrage-expert verklaart waarom Engelse penalty onterecht was

Reacties

Christina Unkel, een Amerikaanse ex-scheidsrechter dit tijdens dit EK fungeert als arbitrage-expert op de Engelse commerciële zender ITV, heeft uitgelegd waarom de strafschop die Engeland woensdagavond tegen Oranje kreeg onterecht was.

Amerikaanse arbitrage-expert verklaart waarom Engelse penalty onterecht was
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Unkel was tijdens de wedstrijd te horen op de Engelse televisie en constateerde toen er nog geen VAR-check was aangekondigd al dat er ook geen nodig was. Groot was haar verbazing toen scheidsrechter Felix Zwayer toch naar de monitor geroepen werd, groter nog toen de Duitse leidsman ook daadwerkelijk een strafschop toekende voor een vermeende overtreding van Denzel Dumfries op Harry Kane. Op X legt Unkel nu uit waarom ze dat een fout vond.

'Er was geen sprake van een overduidelijke arbitrale fout, dus de oproep om een penalty te geven had er niet moeten komen. Hoe je er ook naar kijkt, het was geen duidelijke fout en dus had de check bij een check moeten blijven. Het was een verrassing dat de oproep er kwam, want de drempel voor zo'n interventie wordt door de UEFA consequent hoog gehouden', schrijft Unkel.

'Concluderend: omdat het geen duidelijke fout was, blijft de analyse dat dit een procedurefout was. De noppen van Dumfries maakten contact met de zij- of voorkant van de voet van Kane, maar dat contact was er in een zekere context die niet over het hoofd had mogen worden gezien', is vervolgens de slotsom van het relaas dat Unkel woensdag ook op het moment zelf al hield op de televisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.