Amerikaanse media lyrisch na droomstart Messi in Miami: 'Must-see tv'

Reacties

Lionel Messi wordt in Amerikaanse media bewierookt na zijn tweede duel voor Inter Miami. De Argentijn scoorde twee keer tegen Atlanta United (4-0) en bereikte daarmee een nieuwe mijlpaal in zijn loopbaan.

Amerikaanse media lyrisch na droomstart Messi in Miami: 'Must-see tv'
© Pro Shots

Atlanta United werd de honderdste tegenstander tegen wie Messi ooit heeft gescoord. De 36-jarige trof 115 verschillende opponenten in zijn carrière. Na zijn 'brace' tegen Atlanta staat de teller op 810 goals in 1030 officiële wedstrijden voor zijn clubs en de nationale ploeg van Argentinië.

Messi had slechts 58 minuten nodig om tot zijn eerste drie doelpunten voor Inter Miami te komen. In het shirt van Barcelona deed hij er 741 minuten over om drie goals in officiële wedstrijden te maken. Bij Paris Saint-Germain duurde het 444 minuten.

Lovende kritieken
'Het was de vraag of Messi de torenhoge verwachtingen weer waar kon maken na zijn debuutgoal, maar hij heeft zich opnieuw overtroffen', schrijft USA Today. 'Messi-mania neemt steeds grotere vormen aan, ook door alle social media-berichten die viral gaan. Messi is nu must-see tv.'

The Miami Herald zag bij Messi 'a demonstration of his greatness'. 'Hij liet bovendien zien hoe snel hij al een enorme impact heeft op de rest van de ploeg', meldt het dagblad. Sun Sentinel, een andere krant in Zuid-Florida, schreef: 'De impact van Messi en Busquets op dit Inter Miami is monstrous.'

Leagues Cup
Inter Miami en Messi vervolgen de Leagues Cup op 2 of 4 augustus met een duel in de zestiende finales tegen Orlando City, Houston Dynamo of het Mexicaanse Santos Laguna. De Leagues Cup is een toernooi tussen 49 clubs uit de Noord-Amerikaanse MLS en de Mexicaanse Liga MX. De finale is op 19 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.