Analist Kieft heeft twijfels bij transferbeleid AC Milan

Oud-voetballer Wim Kieft, tegenwoordig jeugdtrainer en voetbalanalist bij Sport 1, heeft zo zijn twijfels bij het transferbeleid van AC Milan, tegenstander van Ajax in de Champions League. In zijn column in De Telegraaf veegt Kieft vooral de vloer aan met de Braziliaan Robinho, die onlangs verrassend werd overgenomen van Manchester City. Over het aantrekken van Zlatan Ibrahimovic is Kieft beter te spreken.

Analist Kieft heeft twijfels bij transferbeleid AC Milan

Wim Kieft, kenner van het Italiaanse voetbal en zelf ooit in dat land actief voor Pisa en Torino, stelt in zijn column onomwonden dat AC Milan met de aankoop van Zlatan Ibrahimovic de aanval heeft geopend op stadgenoot Inter, waar de Zweed eerder onder contract stond.

'Als je denkt dat het geld echt op is, komt Milan ineens met twee zulke grote aankopen. Daar zal Berlusconi wel de hand in hebben', aldus Kieft, die verder beschrijft dat Ibrahimovic bij Barcelona weliswaar niet geslaagd is, maar hem niettemin als een topspits beschouwt.

'Ik verwacht dat Ibrahimovic het bij Milan wel gaat redden. De ruimtes voor een spits zijn in Italié vaak groter dan in Spanje, omdat er veel op de counter wordt gespeeld. Natuurlijk heeft hij wel wat op zijn hals gehaald door via een omweg van Inter naar de grote concurrent te gaan, maar Zlatan is een gozer die daarvan leeft. Hij vindt het juist een uitdaging die strijd aan te gaan.'

'Maar zo positief als ik ben over Ibrahimovic, zo twijfelachtig vind ik de keuze voor Robinho', vervolgt Kieft in zijn column. 'Ik heb niet zoveel met die speler. Alle kwaliteiten die ze hem altijd toedichten, zie ik niet terug in zijn spel. En ik twijfel ook over zijn mentaliteit. Het lijkt wel of die Brazilianen alleen maar willen uitgaan. Je zag het eerder ook bij Ronaldinho, Adriano en Ronaldo. Bij al die jongens lijkt het wel voorbij zo rond hun 28ste. Dat heeft puur te maken met hun levenswijze en dat vind ik jammer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen