Anderlecht beroofd tijdens CL-duel in Praag

Anderlecht verdiende woensdag ten koste van Slavia Praag een ticket voor de Champions League. Maar echt vrolijk werden de spelers er niet van, want dieven bleken de kleedkamer van de Belgen te hebben geplunderd.

Anderlecht beroofd tijdens CL-duel in Praag

'Ik schaam me dat ik Tsjech ben', treude doelman Daniel Zitka na de diefstal, die vlak voor rust moet hebben plaatsgehad. Van bijna alle spelers werd iets ontvreemd. Veertien Brusselaars waren het slachtoffer, waaronder Bart Goor en Vincent Kompany.

Nenad Jestrovic (foto) en Serhat waren de grootste slachtoffers. Jestrovic raakte 1.500 euro, een computer, een horloge, juwelen, zijn trouwring en een mobiel kwijt. Serhat verloor onder meer zijn paspoort, playstation en creditcards. Van Pär Zetterberg werden zelfs insulinespuiten gestolen.

'Dit is een schande voor de organisatie van Slavia', mopperde coach Franky Vercauteren op Sporza Radio. De begeleiders van Anderlecht ontdekte de diefstal vlak voor de spelers met rust de kleedkamers in kwamen.

'Maar we konden dat niet tegen de jongens zeggen. Er was een belangrijke match aan de gang. Portefeuilles, visa, paspoorten, juwelen, allemaal weg. Dat is erg voor de jongens', aldus Vercauteren. Na rust sloeg Anderlecht toe in Praag, dankzij goals van Serhat en Mbo Mpenza wonnen de Belgen met 2-0.

Bekijk hier al onze video's