Ansu Fati gaat in op 'droom' bij Barcelona en ontmoeting met Flick

Reacties

Ansu Fati hoopt zich vanaf komende zomer in de kijker te kunnen gaan spelen bij Hansi Flick, de nieuwe trainer van Barcelona. De 21-jarige aanvaller meldt zich binnenkort weer bij de nummer twee van Spanje na een seizoen op huurbasis bij Brighton & Hove Albion.

Ansu Fati gaat in op 'droom' bij Barcelona en ontmoeting met Flick
© Pro Shots

Fati, tienvoudig international van Spanje, maar niet opgeroepen voor het EK, vertrok naar Engeland om meer aan spelen toe te komen, maar bij The Seagulls speelde hij geen rol van betekenis. De huurling kwam tot 27 officiële duels en speelde maar één keer de volle negentig minuten. In die optredens vond Ansu Fati vier keer het net, waaronder twee doelpunten verdeeld over twee duels met Ajax in de Europa League.

De komst van Flick biedt de aanvaller mogelijk nieuw perspectief bij Barcelona, waar hij in de afgelopen jaren met het nodige blessureleed kampte. 'Het blijft mijn droom om te slagen bij Barça. De laatste jaren waren niet makkelijk, maar ik ben pas 21 en maak nog altijd stappen. Ik ben erg gemotiveerd om te laten zien wat ik in mij heb', vertelt Fati tegen Mundo Deportivo. Bij Barcelona heeft hij een contract tot medio 2027.

Fitheid
'Ik besloot vorig jaar zomer een stap in mijn carrière te zetten waarvan ik voelde dat ik die moest zetten. Ik heb de club van een afstand gevolgd. Ik ga nu knokken voor mijn kansen. Ik heb de nieuwe trainer (Flick, red.) een keer ontmoet toen hij op bezoek kwam bij Brighton. Hij komt bij de mooiste club van de wereld en ik verwacht dat hij het heel goed gaat doen', aldus de aanvaller.

Fati steekt goed in zijn vel, ondanks zijn beperkte inbreng bij Brighton dit seizoen. 'Ik zit momenteel qua fitheid op honderd procent. Ik ben ook vaak in de gym te vinden. Er zijn nog altijd mensen die denken dat ik geblesseerd ben, maar het gaat nu bijna twee seizoenen goed in fysiek opzicht. Ik hoop dat ik me vanaf komend seizoen weer kan laten zien aan de Barça-fans die mij altijd hebben gesteund in moeilijke tijden.'

Spelersprofiel

Ansu Fati


Geboortedatum:
31 oktober 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Bissau
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.