Arbiter steekt Juventus helpende hand toe

Het hardnekkige verhaal dat Juventus wordt voorgetrokken door de Italiaanse scheidsrechters heeft er een nieuw hoofdstuk bij. Chievo Verona werd een glasheldere goal onthouden en ging bovendien in de slotfase onderuit (0-1).

Sergio Pellissier gaf kort na rust Juventus-keeper Buffon het nakijken. Dat de bal via de lat en de grond weer het speelveld in stuiterde leek de vreugde van Chievo niet te kunnen verpesten. Maar dat deed wel scheidsrechter Paparesta die op advies van zijn assistent geen doelpunt toekende. De televisiebeelden lieten echter zien dat de bal na het schot van Pellissier duidelijk over de lijn was geweest.

De afgekeurde treffer zorgde voor opwinding in een duel dat tot op dat moment bijna geen hoogtepunten had gekend. Het gaf de wedstrijd ook meer kleur. Ondanks de helpende hand van de scheidsrechter leek Juventus een puntverlies te moeten incasseren. Maar in de slotfase ging het mis voor Chievo. Invaller Ruben Olivera scoorde kort voor tijd de 0-1.

In de slotfase deelde Paparesta nog twee rode kaarten uit. Zowel Ruben Olivera (Juve) als Alessandro Potenza (Chievo) moest vertrekken na een opstootje.

Bekijk hier al onze video's