Armlastig Bordeaux wacht nieuw hels karwei voor doorstart op vierde niveau

Reacties

Girondins de Bordeaux is nog in onzekerheid of het als amateurclub een nieuwe start kan maken op het vierde niveau in Frankrijk. De kampioen in de Ligue 1 van 2009 dient hiervoor vier teams aan te melden, maar heeft nog slechts beperkte financiële middelen.

Armlastig Bordeaux wacht nieuw hels karwei voor doorstart op vierde niveau
© Pro Shots

Bordeaux werd onlangs failliet verklaard en hoopte via meerdere hoger beroepen een afdaling naar lagere regionen in het Franse voetbal te voorkomen. De zesvoudig Frans kampioen werd vorig seizoen twaalfde in de Ligue 2.

De financiële waakhond Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG) greep echter hard in, waarna de armlastige club niet naar het derde, maar zelfs naar het vierde niveau is gezet. Het is echter de vraag of Bordeaux daar komend seizoen actief zal zijn. Clubs in die competitie (N2) zijn verplicht om een eerste elftal, een reserveteam en twee jeugdteams te registreren.

Volgens L'Équipe heeft Bordeaux nog een budget van één miljoen euro om aan deze vereisten te voldoen. De Franse sportkrant stelt dat de voormalig werkgever van onder anderen Zinédine Zidane, Eric Cantona, Didier Deschamps, Stanley Menzo, Richard Witschge en Kiki Musampa veel van het afgeslankte budget heeft ingezet om de terugzetting aan te vechten met hoger beroepen. Het nieuwe seizoen in de N2 is al gestart en Bordeaux zou een verzoek hebben ingediend om vanaf speelronde vier alsnog in te stromen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.