Strijdend RKC blijft ook na thuisnederlaag tegen Sparta op nul steken

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zaterdag een stabiele uitzege geboekt. Op bezoek bij RKC Waalwijk werden er drie punten veiliggesteld. Daardoor werd de hekkensluiter dieper in de problemen gedrukt.

Strijdend RKC blijft ook na thuisnederlaag tegen Sparta op nul steken
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

RKC stond zaterdag nog als enige club in de Eredivisie op de nul. De eerste vijf competitiewedstrijden werden verloren, terwijl ook de bus al werd opgewacht door een schare boze supporters. Dat gebeurde afgelopen week, nadat de derby bij Willem II werd verloren. Trainer Henk Fraser bleef stoïcijns, maar moet de druk zaterdag hebben gevoeld. 

En dan kwam ook nog de ploeg op bezoek die hij zo goed kent. Vier seizoenen zwaaide hij de scepter op Het Kasteel. Maar zaterdag gunde hij zijn oude werkgever even helemaal niets, want RKC snakte naar een resultaat. Toch ging het al snel de verkeerde kant op.

Na ruim een half uur kreeg RKC de eerste dreun van Sparta te verwerken. Mohamed Nassoh kreeg de bal aan de linkerkant voor zijn voeten en sloeg met een droge knal toe (0-1). De treffer onderstreepte de krachtsverhoudingen, want Sparta liet zien meer kwaliteit te bezitten dan de ploeg van Fraser. Nieuwkomer Mohamed Ihattaren, die deze week een contract tekende tot het einde van het seizoen, zag het vanaf de tribune allemaal gebeuren.

Dieper in de problemen
Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk leek even na rust een zorgeloze avond tegemoet te gaan. Dat gebeurde dankzij Camiel Neghli, het goudhaantje van de Rotterdammers dit seizoen. Via de onderkant van de lat leek hij Sparta op cruise control naar de zege te gaan leiden. Dat was buiten een plotse opleving van RKC gerekend.

Richonell Margaret schudde het Mandemakers Stadion nog eens op, toen hij na ruim een uur spelen plots de aansluitingstreffer maakte. Het gaf RKC de hoop en moed om een tandje bij te schakelen, maar Sparta bleek te stug en stabiel om nog verder in de problemen te brengen. Daardoor verloor RKC wéér en blijft het op de hatelijke nul staan. En Sparta? Dat nestelt zich inmiddels weer vertrouwd in de subtop van de Eredivisie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
6
1
3
2
4-8
-4
6
15
sc Heerenveen
5
1
1
3
6-13
-7
4
16
PEC Zwolle
6
1
1
4
6-10
-4
4
17
Almere City FC
5
0
2
3
2-12
-10
2
18
RKC Waalwijk
6
0
0
6
3-17
-14
0
* Actueel tot en met 21 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.