Arsenal doet goede zaken

Arsenal deed goede zaken in de strijd om de tweede plaats door concurrent Leeds United te verslaan. Michael Owen en Jerrel Hasselbaink hielpen Liverpool en Chelsea aan belangrijke punten in de race naar Europees voetbal.

Arsenal ontdeed zich op Highbury van Leeds United. The Gunners zijn door de overwinning vrijwel zeker van de tweede plaats in het Premiership. En die tweede plaats betekent deelname aan de Champions League volgend seizoen. Fredrik Ljunberg zette Arsenal op voorsprong. De Zweed passeerde doelman Nigel Martyn en schoof de bal in het lege doel. Na rust verdubbelde Sylvain Wiltord de marge. Op aangeven van Patrick Vieira schoot de Fransman uit de draai raak: 2-0. Ian Harte bracht met een prachtige vrije trap de spanning terug. Maar Arsenal gaf de overwinning niet meer uit handen.

Michael Owen was op schot voor Liverpool tegen Newcastle United. De snelle aanvaller scoorde drie keer en hield Liverpool daarmee in de race voor de derde plaats. De ploeg van manager Gerard Houllier strijdt met Ipswich Town en Leeds United om de derde plaats.

Chelsea maakt door de overwinning op Everton nog steeds kans op Europees voetbal. Jerrel Hasselbaink had een belangrijk aandeel in de zege. De koelbloedige spits maakte met twee doelpunten een 1-0 achterstand ongedaan. Het was zijn 19e en 20ste doelpunt van het seizoen. Samen met Ipswich-spits Marcus Stewart voert hij de topscorersranglijst in Engeland aan.

Bekijk hier al onze video's