Arsenal laat Lyon ontsnappen

Door een doelpunt in de 90ste minuut heeft Olympique Lyon een gelijkspel behaald in Londen tegen Arsenal. En blijven beide ploegen in de race voor de kwartfinale van de Champions League. Dennis Bergkamp maakte zijn basisplaats meer dan waar.

Arsenal laat Lyon ontsnappen

De Nederlandse aanvaller kreeg van manager Arsene Wenger de vrije plaats in de aanval naast Thierry Henry. Bergkamp speelde gedreven en benadrukte dat in de 33ste minuut. Op een diepe bal van Robert Pires zette hij zijn tegenstander met een ferme schouderduw opzij en scoorde vervolgens op een voor hem typerende wijze. Van links plaatste hij de bal met de binnenkant van zijn
rechtervoet hoog in de verre hoek, onbereikbaar voor doelman Grégory Coupet.

Arsenal leek de voorsprong tot het einde toe te kunnen verdedigen. Tot de negenstigste minuut toen de Braziliaanse verdediger Edmilson een hoekschop snoeihard achter David Seamen kopte. Het moment waarop de goal viel was teleurstellend voor Arsenal, maar als je de cijfers bekijkt zie je dat Lyon recht had op het punt.

Arsenal staat er met een punt meer en het voordeel in de onderlinge duels beter voor. Olympique Lyon heeft bovendien het nadeel over twee weken Bayern München te treffen. De Duitsers hebben in Lyon genoeg aan gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's