Arsenal 'overklast' door PSV: 'Een aantal jongens had gewoon geen energie meer'

Reacties

Arsenal-coach Mikel Arteta baalt behoorlijk van zijn ploeg, die donderdag vrij kansloos verloor van PSV (2-0). De trainer moest na afloop toegeven dat de nederlaag volkomen terecht was geweest.

Arsenal 'overklast' door PSV: 'Een aantal jongens had gewoon geen energie meer'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Arsenal
Arsenal

Arsenal had slechts een punt nodig om de achtste finales te bereiken, maar kwam er in Eindhoven niet aan te pas. 'Ik ben heel erg teleurgesteld', zei Arteta na afloop. 'We kwamen niet in de buurt van ons niveau en we weten dat het in Europa erg moeilijk is om wedstrijden te winnen. Een aantal jongens had gewoon geen energie meer, omdat we constant op de bal moesten jagen.'

Voor Arsenal betekende de misstap bij PSV pas de tweede nederlaag van het seizoen. De vorige verliespartij was op 4 september, tegen Manchester United in de Premier League. Daarna won Arsenal acht wedstrijden op rij. 'Dit is het einde van een mooie reeks. Nu moeten we weer resetten', aldus Arteta, die zondag met zijn ploeg Nottingham Forest ontvangt.

De Engelse media hebben (uiteraard) weinig goede woorden over voor de prestatie van Arsenal tegen PSV. 'Er waren in de afgelopen weken al enkele zorgwekkende optredens van Arsenal en deze vertoning in Eindhoven zal nog meer alarmbellen doen rinkelen', schrijft de London Evening Standard bijvoorbeeld. 'Dit was een sombere vertoning van Arsenal, dat er net zo mat uitzag als tegen Southampton afgelopen zondag - toen ze met 1-1 gelijkspeelden.'

De Daily Mirror stelt dat Arsenal 'overklast' werd door PSV. 'En nu dreigt een nachtmerriescenario in de Europa League', stelt de tabloid met enige overdrijving. Arsenal heeft nog altijd twee punten meer dan PSV en speelt volgende week tegen FC Zürich. Bij een overwinning gaan The Gunners alsnog naar de achtste finales; bij een gelijkspel of nederlaag kan PSV passeren. De nummer één van de groep gaat naar de laatste zestien, terwijl de nummer twee daarvoor eerst nog een tussenronde moet overleven.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.