Arsenal rekent met Timber in de basis af met Aston Villa-vloek

Reacties

Met Jurriën Timber in de basis heeft Arsenal de lastige uitwedstrijd tegen Aston Villa gewonnen. Tegen de nummer vier van het vorige Premier League-seizoen brak Leandro Trossard de ban voor de titelkandidaat, twee minuten na zijn entree.

Arsenal rekent met Timber in de basis af met Aston Villa-vloek
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Timber mocht van manager Mikel Arteta links in de verdediging starten en kreeg de voorkeur boven Oleksandr Zinchenko en Ricardo Calafiori. Voor de 23-jarige Nederlander was zijn eerste basisplaats in de Premier League sinds 12 augustus van vorig jaar een bekroning van zijn succesvolle revalidatie van een zware knieblessure. De Oranje-international bleef in de duels met de snelle en handige Leon Bailey knap overeind.

Het was Ollie Watkins die de Arsenal-defensie de meeste problemen bezorgde. De Engels international die op het EK scoorde tegen Oranje was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. In de eerste helft miste hij een uitgelezen kans nadat Bailey de bal had ontfutseld bij Gabriel Magalhães. Bij het missen van een volgende grote kans in de 54ste minuut kon Watkins zichzelf weinig verwijten. Hij dacht uit een rebound met een kopbal te scoren nadat Amadou Onana met een van richting veranderd schot de lat geraakt had. David Raya was echter verbluffend snel opgekrabbeld en redde geweldig op de kopbal van Watkins.

Arsenal had tot dat moment niet heel veel grote kansen gecreëerd. Kai Havertz was gevaarlijk geweest, maar kreeg zijn doelpoging vanuit kansrijke positie niet tussen de palen. Arteta zag dat er impulsen nodig waren en besloot in de 65ste minuut Trossard binnen de lijnen te brengen. Dat was een gouden zet. Kort na de entree van de Belg viel de bal perfect voor zijn voeten na een actie van Bukayo Saka. Trossard zorgde voor de bevrijdende 0-1.

De opluchting was zichtbaar bij de Arsenal-spelers. Vorig seizoen verloren The Gunners nog tot twee keer toe van Aston Villa in de Premier League, waarin de Londenaren in het titelgevecht met Manchester City uiteindelijk met een verschil van twee punten werden geklopt. De opluchting werd nog groter toen Thomas Partey een kwartier voor het einde voor de 0-2 zorgde. De controleur plaatste de bal na terugleggen door Saka in de korte hoek en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Voor Timber zat de wedstrijd er na 79 minuten op, hij werd afgelost door Calafiori.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.