Arsenal versterkt defensie met EK-revelatie Calafiori

Reacties

Arsenal heeft zich versterkt met Riccardo Calafiori. De 22-jarige centrumverdediger komt over van Bologna. Calafiori maakte op het afgelopen EK een goede indruk bij de Italiaanse ploeg.

Arsenal versterkt defensie met EK-revelatie Calafiori
© Pro Shots

Calafiori komt uit de jeugd van AS Roma, maar brak daar nooit echt door. De jonge verdediger beproefde zijn geluk bij Genoa (op huurbasis) en FC Basel, maar ook bij die clubs liep het niet. Bologna haalde hem vorige zomer terug naar Italië en dat werd een succes. Onder trainer Thiago Motta kwam Calafiori afgelopen seizoen tot 33 Serie A-duels, waarin hij twee keer scoorde. Bologna eindigde als vijfde en kwalificeerde zich voor de Champions League.

Trainer Motta trok naar Juventus en even leek het erop dat hij Calafiori mee zou nemen naar Turijn. De verdediger kiest dus echter voor een ander pad en gaat spelen voor Arsenal. Naar verluidt betaalt de club uit Noord-Londen zo’n vijftig miljoen euro voor de Italiaan.

Op het EK afgelopen zomer maakte Calafiori een uitstekende indruk bij een pover Italië. Hij speelde drie hele wedstrijden voor de Azzurri en gaf één ontzettend belangrijke assist, tegen Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer R. Calafiori
Meer over R. Calafiori
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.