Arsenal walst over matig Middlesbrough

Arsenal en Middlesbrough staan deze maand in totaal vier keer tegenover elkaar, en als de twee competitieduels van dit seizoen maatgevend zijn voor de drie resterende wedstrijden, dan valt er weinig plezier te beleven voor de fans van Boro.

Nadat hun ploeg eerder dit seizoen al met 4-0 verloor in het Riverside Stadium, zagen ze hun helden zaterdagmiddag op Highbury ook kansloos ten onder gaan: 4-1. Niet dat Arsenal wervelde, maar The Gunners zijn simpelweg een klasse beter.

Tot de 37ste minuut hielden de bezoekers stand, al was de thuisploeg enkele keren gevaarlijk geweest. In die 37ste minuut liet Patrick Vieira zich vallen over het uitgestoken been van Ugo Ehiogu, waarna Thierry Henry de 1-0 binnenschoot vanaf elf meter.

In blessuretijd van de eerste helft besliste Arsenal feitelijk het duel. George Boateng begin een domme overtreding op de rand van de zestien, waarna Gareth Southgate een vrije trap van Henry achter zijn eigen doelman Mark Schwarzer tikte.

Na rust slaagden de bezoekers er nimmer in iets van een offensief op te zetten. Arsenal speelde zodoende op het gemak de partij uit. Eerst tekende Robert Pires voor de 3-0, na slap verdedigen van Southgate, en knalde de vrijstaande Fredrik Ljungberg de 4-0 binnen, nadat Nwankwo Kanu in zijn eentje vier Boro-verdedigers bezig had gehouden.

In de slotfase redde Massimo Maccarone de eer, door in de 86ste minuut een strafschop te benutten. Daarmee maakt hij een einde aan een serie van 720 minuten dat Arsenal op eigen veld geen competitiedoelpunt had tegengehad.