Arteta neemt zorgen over uitvallen van Timber weg

Reacties

Het uitvallen van Jurriën Timber in de thuiswedstrijd van Arsenal tegen Brighton & Hove Albion had niet te maken met een blessure. Volgens manager Mikel Arteta had de Oranje-international slechts kramp.

Arteta neemt zorgen over uitvallen van Timber weg
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Timber begon tegen Brighton voor de tweede keer op rij in de basis in de Premier League. De 23-jarige Nederlander had weer links in de defensie een plek gekregen en ging in de tachtigste minuut met fysieke klachten naar de kant. In het Emirates Stadium werd gevreesd voor een nieuwe blessure voor de verdediger die door een zware kniekwetsuur in zijn debuutseizoen bij The Gunners tot slechts twee optredens kwam.

Arteta vertelde kort na het gelijkspel over het wisselen van Timber. 'Hij had kramp nadat hij een tik had gekregen. Daarom wisselden we hem. Het is geen blessure', zei de Spanjaard. De rentree van Timber bij het Nederlands elftal in de komende interlandperiode lijkt daarmee ook niet in gevaar te zijn. De vijftienvoudig international kan zijn eerste interlands sinds maart 2023 gaan spelen.

Arteta was na het puntenverlies tegen Brighton (1-1) ontspannen toen het over Timber ging, zijn toon was heel anders toen hij gevraagd werd naar de rode kaart voor Declan Rice. De Arsenal-middenvelder werd bij een 1-0 stand van het veld gestuurd na een tweede gele kaart voor het wegtikken van de bal vlak voordat Joël Veltman een vrije trap wilde nemen. Arteta vond het wegsturen van Rice een belachelijke beslissing, liet hij blijken bij TNT Sports. 'Ik heb geen uitleg gekregen. Zoals altijd. Als voor dit soort zaken consequent geel wordt gegeven, dan is het prima. Maar dat gebeurt niet. Het gaat om dat wispelturige', deed hij zijn beklag.

Arsenal-aanvaller Bukayo Saka sprak tegenover de BBC soortgelijke woorden: 'We willen alleen maar dat er één lijn wordt getrokken. João Pedro trapte de bal in de eerste helft het halve veld over en kreeg daar niets voor. Declan geeft een tikje en wordt van het veld gestuurd. We hadden de kansen om te winnen, maar met tien man wordt het lastig tegen Brighton.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.