Athletic houdt Barcelona op gelijkspel

Barcelona kwam niet tot winst bij Athletic de Bilbao: 1-1. Beide ploegen zorgden voor een zeer onderhoudende wedstrijd, met veel emotie en kansen over en weer.

Barcelona had de beste start. Al na tien minuten tikte Samuel Eto'o binnen na een fout van verdediger Ander Murillo. Daarbij had de Kameroener ook nog het geluk dat hij de bal via een Baskische verdediger voor zijn voeten kreeg.

Maar nog geen vijf minuten later bracht Francisco Yeste de thuisploeg naast Barça. Ismaël Urzaíz zette Yeste met een kopbal vrij voor doelman Víctor Valdés, waarna de aanvaller met een spectaculaire volley de gelijkmaker in het net joeg.

In het vervolg waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel de ploeg van Ernesto Valverde als die van Frank Rijkaard kreeg enkele grote mogelijkheden, maar een winnende treffer zat er niet in. Xavi kreeg de beste kans, hij raakte de lat. Ook de rode kaart van Gurpegi in de 86ste minuut hielp Barcelona niet langs Athletic.