Atlético dient klacht in bij UEFA om 'grove fout' in CL-duel

Reacties

Atlético Madrid is woest. De Spaanse club voelt zich bestolen vanwege de penalty die werd gegeven in het voordeel van LOSC Lille in de Champions League woensdagavond en dient een officiële klacht in bij de UEFA.

Atlético dient klacht in bij UEFA om 'grove fout' in CL-duel
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 3
Lille
Lille

Niemand bij Atlético begrijpt waarom scheidsrechter Marco Guida een penalty toewees aan Lille waaruit Jonathan David scoorde. De club eist nu een verklaring.

Atleti-trainer Diego Simeone stak zijn frustratie direct na afloop al niet onder stoelen of banken. 'Er was niets', zei hij op de persconferentie. 'Waarom floten ze? Ze zeiden handsbal, toen een duw. Hopelijk kunnen we iets zien. Iemand van de UEFA moet ons vertellen dat de scheidsrechter gelijk had en dat de VAR ergens niet voor heeft ingegrepen. Hopelijk gebeurt het in ons voordeel. Het kost ons de wedstrijd.'

Het was niet alleen de scheidsrechter waar Simeone niet blij mee was. Hij betreurde ook het onvermogen van zijn ploeg om hun voorsprong uit te breiden, voordat deze volledig teniet werd gedaan. 'Vóór de grove fout van de scheidsrechter en de VAR, was het ons gebrek aan daadkracht dat we geen drie doelpunten konden maken. We hadden zo'n goede wedstrijd waarin we drie of vier doelpunten hadden moeten maken, maar we hadden niet de kracht waar deze wedstrijd om vraagt en dan werkt het niet.'

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.