Atlético Madrid maakt van Álvarez op één na duurste aankoop ooit

Reacties

Atlético Madrid heeft beet: Julián Álvarez is de nieuwe spits in het Estadio Metropolitano. De 24-jarige Argentijn komt voor een bedrag dat met bonussen op kan lopen tot 95 miljoen euro over van Manchester City.

Atlético Madrid maakt van Álvarez op één na duurste aankoop ooit
© Pro Shots

Daarmee is Álvarez, die tot medio 2030 tekent, de op één na duurste aankoop in de clubhistorie van Atleti. Alleen voor João Félix tastte de club dieper in de buidel. In de zomer van 2019 legde Atlético meer dan 127 miljoen euro op tafel om de Portugese aanvaller los te weken bij Benfica.

Eind januari 2022 verruilde Álvarez River Plate voor Manchester City. Met die overgang was 21,4 miljoen euro gemoeid. In Manchester moest Álvarez Erling Haaland voor zich dulden in de pikorde. In 67 Premier League-duels, waarvan het overgrote deel invalbeurten, kwam hij tot twintig treffers.

Bij Atlético vertrok Memphis Depay deze zomer. Ook Álvaro Morata (AC Milan) trok de deur achter zich dicht in Madrid. Daartegenover stond eerder al de komst van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth, die voor 32 miljoen euro overkwam van Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.