Atlético onderbreekt opmars Espanyol met magere zege

Atlético Madrid heeft ook de dertiende thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Espanyol winnend afgesloten: 1-0. De magere overwinning kwam tot stand door een goal van Radamel Falcao. Omdat Espanyol daar geen doelpunt tegenover kon stellen is de Atlético-defensie in competitieverband nu al acht wedstrijden niet gepasseerd op eigen veld.

Atlético Madrid had na de uitschakeling in de Europa League tegen Rubin Kazan wat recht te zetten voor eigen publiek. Aantrekkelijk werd de wedstrijd echter geen moment. Atlético had moeite om kansen te creëren, maar kwam zeven minuten voor rust toch op voorsprong dankzij clubtopscorer Falcao. De Colombiaan benutte een strafschop, nadat voormalig AZ-speler Héctor Moreno een overtreding had begaan.

Dat Atlético-aanvoerder Gabi vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg, deerde de ploeg van trainer Diego Simeone niet. Met een man minder bleef het relatief eenvoudig overeind tegen Espanyol, dat in Vicente Calderón een reeks van zes duels zonder nederlaag beëindigd zag worden door het 21ste competitiedoelpunt van Falcao.

Dankzij die succesvolle reeks, waarin Espanyol onder de in december aangestelde trainer Javier Aguirre zestien van de achttien punten pakte, blijven de weer helemaal opgeleefde Catalanen ondanks de nederlaag in Madrid de veilige dertiende plaats stevig in handen houden met 31 punten. Atlético is tweede op twaalf punten van koploper Barcelona.

Overige uitslagenRayo Vallecano - Real Valladolid 1-2Celta de Vigo - Granada 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.