Atlético op gelijke hoogte met Barcelona door zege in Elche

Atlético Madrid komt door de overwinning op Elche weer op gelijke hoogte met Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij Athletic de Bilbao. De ploeg van coach Diego Simeone had het lange tijd moeilijk in Elche, maar boekte uiteindelijk wel de volle winst. In Estadio Martínez Valero werd het 0-2.

Atlético op gelijke hoogte met Barcelona door zege in Elche

De Champions League-deelnemer kwam laat op stoom. In de eerste helft was de club uit Madrid sporadisch gevaarlijk. Pas na ruim een uur opende Atlético de score via Koke. De middenvelder reageerde alert op de rebound na een mislukt schot van Diego Costa en verschalkte doelman Manu Herrera van dichtbij.

Kort daarna leek Arda Turan de marge op twee te zetten, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege het hinderen van Herrera. De sluitpost van Elche pakte de voorzet van Costa, maar Turan tikte met zijn schouder de bal uit de handen van Herrera. Even later was het wel raak. Costa bepaalde met zijn vijftiende treffer van dit seizoen de eindstand in Elche.

Costa, die samen met Cristiano Ronaldo de topscorerslijst van Spanje aanvoert, kreeg de bal met veel gevoel en precisie aangespeeld door Adrián en liet Herrera vervolgens kansloos: 0-2. Door de overwinning heeft Atlético net als Barcelona veertig punten. De Catalanen hebben nog wel een wedstrijd te goed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen